Българите с удоволствие са унищожили близо 172 хил. кг шоколадови изделия

...
Българите с удоволствие са унищожили близо 172 хил. кг шоколадови изделия
Коментари Харесай

Знаете ли колко килограма шоколадови яйца сме изяли за година?

Българите на драго сърце са " унищожили "  близо 172 хиляди кг шоколадови произведения с играчки през 2022 година, увеличавайки потреблението с близо 2% за една година. Това демонстрират последните данни за пазара на Euromonitor International.

Във финансово изражение продаденият размер се равнява на 16,2 млн. лв., като и тук се вижда растеж, и то много по-значителен – от 9,4%. Това значи, че семействата са похарчили приблизително по 5,4 лв. за шоколадови произведения с играчка, написа Bulgaria ON AIR.

Компанията акцентира, че по-бързият растеж на цената спрямо този на размера се дължи на по-скъпите артикули вследствие на по-високите индустриални разноски и повишаването на суровините, опаковките и превоза.

Шоколадовите торбички, последвани от разнообразни кутии с шоколадови бонбони и шоколадови барчета, водят по растеж на цената. Обемът обаче продължава да се усилва, така като българите от ден на ден се завръщат към живота на открито след Ковид. Събиранията, празниците, потреблението на момента и импулсивните покупки поддържат продажбите на шоколадови артикули през 2022 година

В данните се акцентира, че българите обръщат от ден на ден внимание на здравето си, когато става въпрос за продуктите, които употребяват. Това, от своя страна, ускорява търсенето на сходни артикули, както и нововъведенията, като към този момент се продават доста нови артикули с изказвания, че са по-здравословни, да вземем за пример със наличие на микроорганизми, които са потребни за чревната микрофлора.

Сезонният шоколад регистрира мощен напредък през 2022 година, а водещите марки остават фокусирани върху телевизионните реклами, специфични лавици в магазините и огромни акции в обществените мрежи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР